Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Propunere legislativă a senatoarei Gabriela Creţu: Pe 23 aprilie, toţi românii să pună mâna pe carte!

Senatorul PSD de Bârlad, Gabriela Creţu, a propus ca, din 2014, românii să celebreze Ziua Cărţii. Un eveniment care readuce lectura în atenţia românilor şi care intră în categoria evenimentelor cu caracter naţional.

În urmă cu două zile, Senatul a votat legea potrivit căreia pe 23 aprilie oamenii nu vor face altceva decât să citească, proiect legislativ iniţiat chiar de soţia preşedintelui CJ Vaslui. Propunerea legislativă a fost făcută în urmă cu ceva timp de senatoarea PSD Gabriela Creţu, un fin observator al politicii dâmboviţene şi a realităţilor şcolii româneşti.

Românii vor sărbători Ziua Cărţii, în fiecare an pe 23 aprilie, când e şi Ziua Sfântului Gheorghe. Ziua Şcolii Ardelene va fi pe 11 octombrie, iar pe 14 noiembrie vom sărbători Ziua Dobrogei – aşa au votat senatorii. Ei au amânat însă discuţiile ca 10 mai – Ziua Independenţei să fie declarată sărbătoare naţională. Senatorii nu s-au pus de acord dacă această zi să fie liberă sau lucrătoare. La vot, propunerea senatoarei de Bârlad a stârnit comentarii acide din partea colegilor ei.

Este bine că Marian Vanghelie nu e parlamentar, pentru că ar fi propus Ziua almanahelor”, a spus liderul grupului PNL, Puiu Haşotti. Senatorul PSD de Bârlad a mai propus, mai în glumă, mai în serios, ca de Ziua Cărţii să fie instituit cititul public obligatoriu, ceea ce ar însemna că sute de mii de elevi vor sta în bănci şi vor lectura diverse romane, pe 23 aprilie.

 

 

 

Lăsați un comentariu