Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

 

Hoaţă de buzunare, la 59 de ani!

Elena Beteringhe, în vârstă  de 59 de ani, domiciliată în municipiul Bârlad, este cercetată de oamenii legii pentru comiterea unor infracţiuni de furt în zona Pieţei “Sf. Ilie”. Inspectoratul Judetean de Politie VasluiVictimele sale erau întotdeauna femei, trecute de o anumită vârstă . Prejudiciul creat de aceasta se ridică la suma de 1.700 lei. Suspecta a fost reţinută miercuri de poliţişti pentru 24 de ore, ulterior fiind prezentată în faţa magistraţilor cu propunerea de arestare preventivă . Instanţa a admis cererea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad şi a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile.

Oamenii legii au primit în ziua de 6 septembrie a.c. două sesizări din partea unor femei cu privire la faptul că în timp ce se aflau la cumpărături în Piaţa “Sf. Ilie” din Bârlad, persoane necunoscute le-au sustras portofelele din sacoşe. În aceste două cazuri prejudiciul creat a fost de 100 de lei. Tot în luna septembrie a.c., a mai fost primită o sesizare de la o femeie din judeţul Harghita. Şi aceasta, aflându-se la cumpărături în zona pieţei din centrul municipiului Bârlad, a remarcat la un moment dat că din geantă cineva i-a sustras portofelul în care avea suma de 800 de lei şi acte. Ultima infracţiune s-a consumat la începutul lunii noiembrie a.c., în aceleaţi împrejurări. Victima, o femeie, în vârstă de 57 de ani, domiciliată în comuna Epureni. În portofel avea suma de 480 de lei, 50 Euro şi acte.

În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Bârlad s-a stabilit că Elena B., în vârstă de 59 de ani, din municipiul Bârlad este suspectă de comiterea acestor fapte. Prejudiciul total cauzat la comiterea infracţiunilor de furt calificat este de 1700 lei. Împotriva Elenei B., poliţiţtii au dispus măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore. Ulterior, aceasta a fost prezentată cu propunere de arestare preventivă la Parchetul de pe lângă Judecă toria Bârlad, respectiv Judecătoria Bârlad. Instanţa a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecă toria Bârlad ţi a dispus arestarea preventivă a Elenei B. pentru o perioadă de 29 zile”, a declarat Mihaela Ştraub, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vaslui.
Se presupune că femeia este autoarea mai multor infracţiuni de acest gen. În multe cazuri însă , victimele nu au reclamat la poliţie dispariţia portofelelor, considerând că suma este prea mică pentru a pierde timpul cu reclamaţiile.

 

 

Lăsați un comentariu