Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

 

Prefectul de Vaslui, cercetat penal pentru abuz în serviciu

Prefectul judeţului Vaslui, Radu Renga, este cercetat penal de poliţiştii Serviciului de Investigare a fraudelor Vaslui pentru abuz în serviciu în urma manifestaţiilor de la Pungeşti împotriva gazelor de şist. Şi asta după ce o asociaţie din Mureş a depus o plângere împotriva acestuia, potrivit căreia, el a trimis abuziv şi ilegal jandarmii Radu Renga este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor persoanei şi intereselor publice, precum şi de abuz în serviciu prin îngrădirea unor drepturi.

Sesizarea a fost făcută de Asociaţia „Valea Soarelui” Târgu-Mureş.

Reprezentanţii unei asociaţii au sesizat organele judiciare cu privire la săvârşirea de către reprezentanţii Prefecturii Vaslui a unor infracţiuni de abuz în serviciu. Aspectele sesizate fac referire la evenimentele care au avut loc pe raza comunei Pungeşti, dosarul aflându-se în lucru la Serviciul de Investigare a Fraudelor„, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.

Prefectul Radu Renga susţine că nu se teme de reclamaţia depusă, fiind convins că organele de anchetă îşi vor face datoria.

Poliţia a solicitat toate documente de la Prefectura Vaslui care au stat la baza emiterii acelui ordin de folosire a efectivelor aflate la dispoziţia Jandarmerie pe 16 octombrie pentru a debloca drumul şi a proteja populaţia din Pungeşti.

 

Lăsați un comentariu