Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

 

Marş împotriva violenţei domestice la Vaslui

Luni, de Ziua Internaţională pentru Combaterea Violenţei împotriva Femeilor, pe străzile municipiului Vaslui, câteva sute de oameni au mărşăluit pentru a atrage atenţia asupra unei probleme din ce în ce mai des întâlnite în societatea românească, violenţa domestică. Marşul a fost organizat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui.

Participanţii la marş au purtat pe tot parcursul traseului câte o mască mov, simbol al faptului că de multe ori oamenii nu vor să vadă violenţa. La final măştile au fost scoase, semn că autorităţile sunt conştiente de actele de violenţă produse în comunitate, le pasă şi vor să lupte împotriva lor. La eveniment au luat parte politicieni şi autorităţi locale.

Prin marşul de astăzi am vrut să conştientizăm întreaga populaţie din municipiul Vaslui că există violenţă, că violenţa este luată în seamă de către autorităţi. Ne dorim foarte mult ca acest fenomen, care se manifestă din ce în ce mai pregnant în momentul de faţă, să fie stopat şi în felul acesta atât copiii cat şi ceilalţi oameni să trăiască fără frică de agresivitate, de violenţă. Astăzi încheiem o acţiune care s-a desfăşurat pe parcursul a mai mult de 20 de zile. Noi am aderat la propunerea unei fundaţii din Elveţia la care au aderat peste 120 de ţări şi în cadrul programului, pe lângă acest marş, am avut şi am participat la mai multe acţiuni, atât la nivelul judeţului cât şi la nivel naţional. Un număr îngrijorător de mare de femei agresate ajung la centrele noastre care sunt mereu pline. Avem centre la Vaslui, la Bârlad, un centru privat la Huşi, care fac cu greu faţă solicitărilor. În ultimul timp, este îmbucurător că aceste centre au intrat în conştiinţa oamenilor şi de fiecare dată când este nevoie apelează la ele fie direct, fie prin intermediul altor instituţii ale statului”, a declarat Ionel Armeanu Ştefănică, director al DGASPC Vaslui.

 

 

Lăsați un comentariu