Miercuri 15 Mai 2024, Actualizat acum 135 zile 12:00 am

 

Consilierii au decis: La Huşi nu se vor mări taxele şi impozitele locale

În şedinţa de Consiliu Local, de joi, 28 noiembrie, în care, printre alte proiecte de pe ordinea de zi, s-a mai efectuat o rectificare de buget şi s-a stabilit comisia de soluţionare a contestaţiilor la concursul de manager al spitalului Huşi, consilierii locali au decis să nu mărească taxele şi impozitele.

18 proiecte au fost, în total, pe ordinea de zi, în mare parte acestea vizând stabilirea cuantumului taxelor şi impozitelor, aplicabile pe anul 2014. Deşi se putea majora cu 20%, executivul a propus, iar consilierii locali au aprobat ca acestea să rămână cum au fost. Doar administraţia cimitirelor a venit cu ideea de a mai creşte taxele, deoarece, a justificat administratorul Dumitru Blesneag, „s-au mai făcut câteva investiţii, iar, în ultimii 3 ani, taxele şi impozitele de la cimitir au fost neschimbate„. „Eu nu sunt de acord ca la cimitir taxele să crească”, a fost de părere consilierul Victor Blanariu. S-a trecut apoi la stabilirea comisiei de soluţionare a contestaţiilor la concursul de manager a spitalului municipal Huşi. În curând se va organiza un astfel de concurs, deoarece actualului manager i s-a finalizat contractul. Au fost aleşi în comisie Victor Popovici, Ioan Iacob, Cătălin Dogaru şi Constantin Bârsan. Managerul Lucian Rotaru Ciupilan, prezent la şedinţă, a găsit oportun prilejul de a-i informa pe aleşi de situaţia spitalului.

„Din păcate, din cele 17 miliarde de lei care ar fi trebuit să ne fie decontate de CJAS, doar 9,5 miliarde ne-au fost date, ceea ce înseamnă că rămânem cu multe facturi neachitate. Sigur, este o situaţie la nivelul întregii ţări, deşi au fost şi CJAS-uri care au achitat, cum ar fi la Iaşi, de exemplu. Dar asta e situaţia la Vaslui! Acum încheiem luna noiembrie şi este pentru prima dată când înregistrăm restanţe la achitarea facturilor, deşi noi avem bani de luat. Avem restanţe de 2,5 miliarde lei vechi, în principal la plata medicamentelor, materialor sanitare, etc. Nu ştim dacă marii furnizori ne vor înţelege, dar sper să îi convingem”, a spus managerul Lucia Rotaru Ciupilan.

 

 

Lăsați un comentariu