Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Tinere instruite cum să se ferească de proxeneţi

Fundaţia “Podul Dragostei“ Bârlad  a organizat sâmbătă  în colaborare cu Colegiul Naţional „Gheorghe Roşca Codreanu”, un proiect educativ cu titlul „Deschideţi ochii” proiect prin care şi-a propus educarea copiilor de liceu în vederea protejării împotriva traficului de persoane. 
La acest eveniment care a avut loc în aula colegiului bârlădean, au participat reprezentanţi de la Centrul Regional Împotriva Traficului  de Persoane Iaşi, Ionel Ştefănică Armeanu, directorul DGASPC Vaslui, profesori şi aproape 100 de elevi din instituţia şcolară unde s-a derulat proiectul.
Fundaţia „Podul Dragostei” a început acest program acum câteva luni în urmă cu elevii Colegiului Naţional “Gheorghe Roşca Codreanu” şi reprezentanţii acesteia au cerut ca elevii să cerceteze tema şi să pregătească informaţii şi materiale pentru a fi prezentate colegilor din liceu pentru a-i educa şi avertiza cu privire la traficul de persoane. După ce s-au prezentat aceste informări a avut loc şi un mic concurs cu întrebări referitoare la cum să nu cadă victime traficului de persoane, iar elevii care au răspuns au primit ca premii câte o ciocolată.
Cert este că activitatea a avut un mare impact asupra copiilor care au pus întrebări şi au dat dovadă că au înţeles perfect cum să nu cadă victime traficanţilor de carne vie din România.

 

Lăsați un comentariu