Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Expoziţie militară la Vaslui, de Ziua Naţională a României

Organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, expoziţia de tehnică militară a fost vizitată de câteva mii de vasluieni, curioşi să vadă îndeaproape vehiculele şi echipamentele militare pe care le văzuseră cu câteva munte defilând prin centrul oraşului.

Cei mai bucuroşi au fost copiii, care nu au scăpat ocazia să se urce şi să „inspecteze” lucruri pe care, până acum, le văzuseră doar la televizor.

 

După terminarea paradei organizate în Centrul Civic al municipiului Vaslui cu ocazia Zilei Naţionale a României, locuitorii municipiului au mai avut parte de o surpriză. Astfel, în parcarea de lângă Centrul de Afaceri, vehiculele care au defilat au fost expuse, pentru câteva ore, în cadrul unei expoziţii de tehnică militară.

Câteva mii de vasluieni au avut astfel ocazia de a admira de aproape vehiculele şi echipamentele aflate în dotarea armatei, jandarmeriei sau pompierilor. Cei mai mulţi dintre vizitatori erau însoţiţi de copii, care nu au scăpat ocazia să vadă îndeaproape şi chiar să se urce pe vehiculele expuse, sub supravegherea militarilor şi pompierilor, care dădeau şi explicaţii.

TAB-uri şi vehicule de decontaminare chimică şi împotriva radiaţiilor de la unitatea militară din Huşi, tunurile antitanc, lansatoarele de rachete şi vehiculele de transport şi comandă venite de la unitatea din Bârlad au fost în special vizitate atât de copiii, cât şi de cei maturi, poate pentru faptul că nu prea au avut, până acum ocazia să vadă aşa ceva de aproape.

Maşinile de pompieri, ambulanţa SMURD şi barca pneumatică şi echipamentul de scafandru ale Inspectoratului de Urgenţă “Podul Înalt”, dar şi vehiculele Poliţiei de Frontieră, în special şalupa rapidă, sau ale Jandarmeriei, au fost, la rândul lor admirate de vasluieni, copiii nepierzând ocazia de a se urca în acestea, şi de a pune întrebări lucrătorilor din aceste structuri care însoţeau vehiculele şi echipamentele.

 

Lăsați un comentariu