Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

 

Consilierul cercetat pentru că a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră refuză să-şi dea demisia!

Medicul chirurg Octavian Marcu, cercetat penru întreţinere de raport sexual cu un minor, a fost prezent vineri la şedinţa ordinară a CLM Bârlad, după ce colegii săi de partid au depus o solicitare prin care cereau vacantarea locului de consilier al lui Marcu. Marcu şi-a sfidat pentru a treia oară colegii de partid şi, fiind susţinut de 15 consilieri PSD, acesta a rămas consilier local.

După ce PDL Vaslui a depus la CLM Bârlad o adresă prin care au fost înştiinţaţi toţi consilierii bârlădeni că lui Octavian Marcu i s-a retras sprijinul politic, fiind exclus din partid, locul acestuia rămând liber şi urmând a fi ocupat de cel desemnat de PDL Vaslui de pe listele electorale, în comisia de specialitate, adică cea juridică, s-a dat aviz nefavorabil. Preşedintele comisiei juridice, avocatul Dumitru Boroş, a explicat că el a arătat consilierilor că solicitarea PDL Vaslui este în regulă, că Octavian Marcu nu a contestat la Comisia de Etică a PDL excluderea sa din partid, prin urmare conform legii, locul fiind al partidului, acesta rămâne liber.
Avocatul Boroş a votat pentru vacantarea postului, Mihai Oportov, liderul PP-DD Bârlad a votat pentru, dar surpriză, şapte consilieri PSD au votat împotrivă! În plenul şedinţei CLM, şase consilieri au votat pentru vacantarea postului  (trei PNL, un PDL şi doi PP-DD). Însă 15 consilieri PSD, adică majoritatea CLM Bârlad, s-au abţinut de la vot, astfel că Marcu a rămas consilier deşi are la activ un dosar penal în care este declanşată urmărirea penală şi este suspect de crimă!

Vă reamintim că Octavian Marcu, cel susţinut acum de PSD Bârlad,  este urmărit penal, fiind acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră, Adriana Elena Motaş, din comuna Ciocani, în vârstă de 17 ani, faptă pedepsită de lege cu închisoarea de la 3 la 12 ani. Medicul este principalul suspect şi în dosarul de omor deschis de procurorii vasluieni în cazul dispariţiei fetei.

 

Tânăra, care învăţa la un liceu din Bârlad, a început o relaţie cu medicul chirurg Octavian Marcu, care este căsătorit, după care l-ar fi şantajat pe acesta că face publică relaţia. După mai mult de trei luni de la declanşarea cercetărilor, poliţiştii din Bârlad şi-au declinat competenţa în favoarea procurorilor de la Parchetul Tribunalului Vaslui, care au deschis dosar penal pentru omor în cazul dispariţiei adolescentei, principalul suspect fiind chirurgul Octavian Marcu. În paralel Marcu este anchetat şi pentru întreţinerea de relaţii sexuale cu un minor.

 

Lăsați un comentariu