Joi 16 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

 

Întreaga viaţă a unui tânăr uitat de părinţi, din Vaslui, în cartea „O lecţie de viaţă”

Petrică Volocaru pare la prima vedere un tânăr ca toţi ceilalţi, însă în spatele zâmbetului afişat larg se ascunde o poveste tristă. După divorţul părinţilor, care s-a produs pe când avea doar 3 ani, acesta a rămas în grija unui tată alcoolic. Neglijat de părintele său, Petrică a fugit de acasă, sperând că va avea parte de o viaţă mai bună, însă peripeţiile prin care avea să treacă abia începeau. La sugestia apropiaţilor, tânărul a decis să scrie o carte, „O lecţie de viaţă”, în care a descris toate momentele bune şi mai puţin bune din viaţa sa.

Cartea a fost lansată pe data de 16 noiembrie 2013 la Silver Mall Vaslui. Alături de Petrică au fost toţi prietenii, cei care l-au susţinut şi l-au încurajat mereu. Cartea prezintă toate greutăţile pe care le-a înfruntat şi care l-au maturizat mai repede decât ar fi trebuit, dar nu l-au doborât, Petrică devenind un luptător.

„Ideea de a scrie o asemenea carte despre viaţa mea a fost mai mult o sugestie venită din partea celor ce m-au cunoscut şi au aflat prin câte am trecut de-a lungul timpului. Cu toate că am întâmpinat multe greutăţi şi obstacole nu m-am dat bătut şi am rămas cu zâmbetul pe buze mereu. Deşi adevarata mea familie n-a fost lânga mine în cele mai importante momente din viaţa mea, niciodata nu m-am simtit singur pe lume, am fost mereu înconjurat de oameni minunaţi ce au reuşit să se apropie de mine şi au căpătat un rol esenţial în viaţa mea, devenind practic „familia” mea. Datorită acestor oameni am reuşit să finalizez liceul cu fruntea sus şi le mulţumesc pentru că au crezut şi cred în continuare în mine. Apariţia cărţii a fost posibilă datorită bunei mele prietene Simona Ţibulcă. Ea a fost cea care m-a încurajat şi m-a determinat să o scriu pentru a împărtăşi lumii povestea mea. Îi mulţumesc din suflet pentru sprijinul şi susţinerea acordată. Am trimis cartea mamei şi surorii mele din Galaţi, sfătuit de mai multe persoane care au citit-o. M-aş bucura să o citească şi să vadă reuşita mea. Viaţa, oricât de grea ar fi, merită trăită şi preţuită pentru că avem doar una„, a declarat Petrică Volocaru.

 

 

Lăsați un comentariu