Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

 

Elev bătut de jandarmi la Pungeşti

Vasilică Deriş, elev în clasa a XI-a, a fost bătut şi amendat de jandarmi, în cursul dimineţii de duminică, 8 decembrie. Minorul are certificat medico legal prin care dovedeşte că prezintă leziuni traumatice, produse prin lovire cu mijloace contondente. Fără a avea vreo vină decât că se afla dimineaţa, pe stradă, a fost luat pe sus de jandarmii care, de câteva zile, patrulează prin comună, bruscat, bătut, şi amendat pentru că ar fi făcut parte dintre cele peste 600 de persoane care au luat parte la manifestanţiile de sâmbătă, 7 decembrie, din comuna Pungeşti.
“Nu am luat parte la evenimentele de sâmbătă, în schimb, a doua zi, cu gândul de a-mi ajuta părinţii, dacă tot am fost trimis acasă de conducerea liceului, pentru ca în locul meu să fie cazaţi jandarmi, am plecat cu animalele părinţilor la păscut. Am fost interpelat de o patrulă de jandarmi, mi s-a cerut să mă legitimez, şi au încercat să mă bage în duba lor. Dacă am refuzat, mi-au luat datele, după care am fost luat pe sus, băgat în dubă, unde am fost bătut de jandarmi, fără vreun motiv! În timp ce mă băteau, cu bastoanele şi cu bocancii, am fost admonestat că sunt un răpănos, că de ce sunt tare în gură, şi că sigur am fost la protestele de sâmbătă!”, povestea Vasilică Deriş.

În dubă, povesteşte liceanul, a fost culcat la pământ, i s-a pus piciorul în piept, şi a fost lovit cu bastoane, căşti şi scuturi de jandarmii prezenţi. După ce a încasat, în duba jandarmeriei, conform propriilor spuse, o bătaie zdravănă, tânărul a fost amendat cu suma de 50 de lei, pentru refuz de legitimare, ulterior, înainte să-i dea drumul, primind şi ameninţări din partea jandarmilor.

Elevul a fost în cursul zilei de luni la medicul legist, primind certificat medico legal nr. 799/9 decembrie 2013. Conform certificatului, medicii au constatat că prezintă “leziuni traumatice de tipul tumefacţiei şi echimozei. Leziunile s-au putut produce prin lovire cu mijloace contondente, cu şi de obiecte contondente”. Tânărul este decis să dea în judecată jandarmii care l-au lovit fără motiv, cu atât mai mult, deşi nu participase la evenimentele anterioare, a fost luat, din mijlocul satului, pur şi simplu pe sus, şi să conteste amenda primită fără motiv.

 

Lăsați un comentariu