Marti 23 Aprilie 2024, Actualizat acum 113 zile 12:00 am

 

Fosta fabrică de materiale izolatoare de la Vaslui, scoasă la vânzare

hitrom vasluiSediul fostei fabrici de materiale izolatoare de la Vaslui a fost scoasă la vânzare. Propietarul acesteia a scos la vânzare imobilul format din demisol, parter şi trei etaje la un preţ de  437.000 de euro.

Acum clădirea este sediul Hitrom, societate specializată în proiectarea, producerea si comercializarea materialelor de izolatie termica, fonica si hidroizolatie; proiectarea, producerea si comercializarea de echipamente tehnologice pentru industria materialelor de constructii; prestari servii in constructii etc.

Societatea a fost infiintata in anul 1970 sub numele „Fabrica de Materiale Izolatoare Vaslui”, avand drept obiectiv participarea la proiecte importante de investitii in calitate de furnizor de materiale de constructii. Hitrom s-a numărat printre cei mai importanti producatori romani de materiale de constructii din minerale nemetalice. In anul 1996 societatea a obtinut premiul „Goldstar” la Madrid pentru rezultatele obtinute in ultimii 3 ani.

Potrivit datelor Hitrom, capitalul social al societatii este de 30.152.325 mii lei impartit in 1.206.093 actiuni cu valoare nominala de 25.000 lei/actiune. Dintre acestea cel mai mare pachet este detinut de Rockwool International A/S, respectiv 31,92% (prin contract de cumparare de la FPS). Un pachet de 24,74% este detinut de fondul Investringfonden for Ostlandene, pachet format din achizitii de pe piata si prin preluarea actiunilor detinute de SIF Muntenia (15,85%). Un procent de 8,84% din actiuni a ramas in continuare in proprietatea FPS.

Lăsați un comentariu