Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

 

Fost consilier local din Bârlad, condamnat pentru dare de mită

Fostul consilier local din Bârlad, membrul PSD, Marius Iamandi, a fost condamnat de magistraţii Tribunalului Galaţi pentru dare de mită. Social democratul a primit şase luni de închisoare cu suspendare, cu o perioadă de probaţiune de doi ani şi şase luni, iar maşina sa, un Matiz, a fost pusă sub sechestru.

De asemenea, Iamandi este obligat de instanţă să plătească 5.000 de lei amendă.  Afaceristul a fost arestat în noiembrie 2010, în dosarul primarului comunei gălăţene Brăhăşeşti, Vasile Băiculescu, care, în calitate de primar a solicitat de la mai mulţi administratori de firme de construcţii, sume de bani de peste 10.000 de euro şi efectuarea unor lucrări suplimentare faţă de contractele încheiate cu Consiliul Local.
Astfel, potrivit rechizitoriului procurorilor, el a pretins bani şi lucrări pentru recepţionarea unor lucrări executate de cele două firme ale afaceristului vasluian Marius Iamandi. Astfel, fostul consilier local a fost acuzat pentru dare de mită şi a fost trimis în judecată într-un dosar de corupţie. Sentinţa a fost dată de magistraţi exact pe 24 decembrie.

Iamandi este, de asemenea, obligat să nu părăsească ţara, firma Mobilzone SRL Bârlad a fost amendată cu 5.000 de lei, iar maşina sa, un Matiz, este sub sechestru. El trebuie să achite şi cheltuieli de judecată de 1000 de lei şi 800 de lei pentru firma sa, cheltuieli judiciare.

Primarul comunei gălăţene a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.

 

Lăsați un comentariu