Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Control dispus la Spitalul Judeţean Vaslui, după apariţia unor imagini cu gândaci într-o secţie a spitalului

Autorităţile sanitare vasluiene au început, joi, printr-o dispoziţie a Ministerului Sănătăţii, un control la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, după apariţia unor imagini cu gândaci, care ar fi fost surprinse în Secţia de Pneumoftiziologie a celei mai mari unităţi medicale din judeţ.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui este supus unui control al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), după ce pacienţi internaţi în unitatea medicală au fotografiat gândaci care ar fi fost surprinşi în Secţia de Pneumoftiziologie, relatează Mediafax.Verificările în acest caz au fost începute în urma unei dispoziţii a Ministerului Sănătăţii, după ce imaginile respective au ajuns şi pe adresa ministerului.

„Astăzi (n.r. – joi) am fost într-un prim control şi nu am găsit niciun gândac. O să mergem şi în zilele următoare în verificări, după care, în final, vom face un raport de control. Secţia unde ar fi fost surprinse respectivele imagini funcţionează într-o clădire veche, de patrimoniu, care a intrat în reabilitare”, a declarat, joi, directorul DSP Vaslui, Mihaela Vlada.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui nu neagă existenţa gândacilor în respectiva secţie a unităţii medicale, însă crede că fotografiile nu sunt făcute recent.

„Fotografiile sunt vechi, nu cred că sunt actuale. Din noiembrie 2013, am început să schimbăm tâmplăria veche a Secţiei de Pneumoftiziologie şi, probabil, odată cu aceste reabilitări, s-a stârnit vreun cuib de gândaci„, susţine managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.

Reprezentanţii spitalului vasluian nu exclud nici varianta ca gândacii să fi apărut în secţia respectivă din cauza pachetelor cu mâncare ţinute de către pacienţi în saloane.

Lăsați un comentariu