Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

 

Campionul de ciclism pe șosea a României , Andrei Nechita, din Bârlad, a semnat un contract cu echipa italiană de nivel continental MG KVis – Wilier – Trevigiani – Norda

Campionul de ciclism pe şosea al României, atât în proba de fond, cât şi la contratimp,Andrei Nechita, a semnat un contract de 1 an cu echipa italiană de nivel continental MG KVis – Wilier – Trevigiani – Norda, anunţă site-ul www.bicibg.it, care precizează că rutierul de 25 de ani, care locuieşte din 2002 la Quinta di Treviso, ar putea debuta sub noul tricou pe 2 februarie, în Marele Premiu Costa degli Etruschi.

Andrei Nechita are 25 de ani, originar din Bârlad, judetul Vaslui, concurează în prezent și pentru Echipa Națională a României de ciclism.

 

Câştigător, în 2012, al Turului ciclist al României, participant la Jocurile Olimpice de la Londra în acelaşi an, Andrei Nechita a fost bine primit de directorul sportiv al MG KVis, Marco Milesi: „Îl cunoaştem bine, Andrei este un ciclist de valoare, un băiat de ispravă. Fără îndoială, cu el nivelul echipei noastre va creşte, în cursele în linie şi cele pe etape. Este un alergător care ştie să-şi ajute coechipierii, ştie să caute victoria în întrecerile selective. Palmaresul spune acest lucru despre el”.

 

Andrei Nechita a câştigat, pe lângă Turul României, cursele de la Reda, Calvatone şi Molvena, Trofeul Citta di Castelfidardo, o etapă în Turul Ţinutului Secuiesc, Medalia de aur Frare de Nardi şi Marele Premiu Lessinia, iar la recentele campionate mondiale, de la Florenţa, din 2013, s-a situat pe locul 47, într-o cursă în care au abandonat peste 120 de concurenţi, inclusiv revelaţiile de anul trecut din Turul Franţei, învingătorul Marii Bucle, britanicul Chris Froome, şi columbianul clasat pe locul secund, Nairo Quintana.

Lăsați un comentariu