Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

 

Scandal la FC Vaslui! Ciprian Damian a făcut plângere penală pentru furt, acuzaţii fiind angajaţi ai lui Porumboiu

Fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie al clubului FC Vaslui, Ciprian Damian, cel care susţine că are şi acte prin care dovedeşte că este şi acţionar la clubul patronat de Adrian Porumboiu, a făcut o plângere penală la Poliţie, după ce sediul administrativ al clubului a fost prădat de hoţi, scrie Adevarul de Vaslui.
Potrivit Inspectoratului de Poliţia Judeţean (IPJ) Vaslui, plângerea a fost făcută în cursul zilei de ieri, acuzaţia principală adusă de Cirprian Damian fiind cea de furt calificat. Principalii vizaţi sunt patru actuali angajaţi ai lui Adrian Porumboiu.
Există, într-adevăr, o plângere penală în care mai multe persoane sunt acuzate de furt calificat, tentativă la înşelăciune, fals şi infracţiuni informatice“, ne-a declarat Mihaela Ştraub, prutătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

În urma acesteri plângeri, poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale au demarat cercetări pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-ar fi produs faptele descrise în plângere.  Potrivit site-ului prosport.ro, Ciprian Damian îi aduce acuze grave fostului finanţator al clubului Sporting Club Vaslui, Adrian Porumboiu, cel care este şi naşul de cununie al fostului mare arbitru internaţional. Damian susţine că, deşi Porumboiu a anunţat în vara anului trecut că nu mai vrea ca numele său să fie asociat cu FC Vaslui, firmele acestuia încă mai câştigă bani de pe urma clubului de fotbal.

Mai mult, Damian susţine că Adrian Porumboiu  a încercat să schimbe mai multe decizii ale Adunării Generale a Acţionarilor şi dirijează din umbră autorităţile locale pentru a controla clubul. Aşa s-a întâmplat şi în decembrie, atunci când Damian şi Porumboiu s-au certat iremediabil.

Am rămas administrator unic, dar cineva nu doreşte să respecte legislaţia în vigoare şi, profitând de faptul că îl cheamă cum îl cheamă, schimbă peste tot şi dă directive la toate instituţiile locale care stau aliniate la uşă şi fac numai ce vrea acest om. Eu sunt patronul clubului SC Vaslui. Consultaţi site-ul online al Registrului Comerţului şi vedeţi.  84 % din acţiuni sunt pe numele meu. În urmă cu un an şi jumătate am fost notificaţi de grupul de firme ale acestui om că nu pot să mai susţină echipa de fotbal, asta deşi în ultimul an am avut încasări de peste 10, 5 milioane de euro, drepturi tv şi vânzări de jucători. Pentru că manevrează tot, aceşti bani s-au dus către grupul dânsului de firme, iar clubul este într-un colaps acum“, a declarat Damian pentru prosport.ro.

 

Lăsați un comentariu