Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

 

Tineri recidivişti arestaţi preventiv pentru tâlhărie

Doi tineri vasluieni au fost arestaţi preventiv pentru tâlhărie şi violare de domiciliu. Potrivit poliţiştilor, sâmbătă, un bărbat, de 74 ani, din satul Valea Seacă, comuna Tătărăni, a fost victima unei infracţiuni de tâlhărie şi a sesizat acest lucru prin 112.

În urma cercetărilor, s-a constatat că Ciprian D., de 29 ani, din satul Valea Seacă, comuna Tătărăni, împreună cu Călin E., de 30 ani, din municipiul Huși, au pătruns în locuința bătrânului pe o ușă lăsată neasigurată și au sustras produse alimentare. După câteva ore, Călin E. a revenit la locuința părții vătămate, unde, prin violenţă, și-a însușit suma de 615 lei (a lovit bătrânul și l-a determinat să-i dea suma de bani).  Victima a anunțat în cursul dimineții un vecin în legătură cu cele întâmplate, iar acesta a sesizat polițiștii.

Din cercetări, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Huși au mai stabilit faptul că în noaptea de 11 ianuarie 2014, Ciprian D. a pătruns prin efracție în locuința respectivă, de unde a sustras suma de 22 lei. În momentul în care a părăsit imobilul, a lăsat ușa principală de acces neasigurată. Lipsa banilor nu a fost observată de partea vătămată.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au reușit identificarea și reținerea suspecților pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă. Au fost prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huși, respectiv Judecătoria Huși, cu propunere de arestare preventivă. Instanța a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși și a emis pe numele celor doi suspecți mandate de arestare preventivă pentru 29 zile. Ciprian D. este cercetat  pentru săvârșirea infracţiunilor de furt calificat și violare de domiciliu, iar Călin E. pentru săvârșirea infracţiunilor de furt calificat, violare de domiciliu și tâlhărie.

Cei doi suspecți sunt cunoscuți cu antecedente penale, fiind liberați din penitenciar în anul 2013.

 

 

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Vaslui: Tineri recidivişti arestaţi preventiv pentru tâlhărie | MoldovaNews.ro

Lăsați un comentariu