Joi 18 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Fiul unei foste judecătoare a Tribunalului Vaslui, condamnat definitiv la închisoare cu executare pentru trafic de droguri

Judecat alături de alţi nouă inculpaţi, Dan Bratosin Nastasă, fiul unui fost magistrat al Tribunalului Vaslui, actualmente avocat în Huşi, a fost condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare cu executare. Sentinţa, pronunţată vineri de Curtea de Apel Iaşi, este defintivă, potrivit Adevarul de Vaslui Printre dealerii grupului s-a numarat şi un tânăr din Bucureşti, angajat la o cunoscută bancă. Acesta a fost condamnat cu suspendare, după ce şi-a recunoscut faptele.

Sentinţă definitivă în cazul celei mai mari reţele de trafic de droguri anihilată anul trecut de Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui şi Poliţia Huşi. Curtea de Apel Iaşi l-a condamnat vineri definitiv la patru ani şi jumătate de închisoare, pe liderului grupului, Dan Bratosin Nastasă, fiului unui avocat din Huşi, Aurica Nastasă, fostă judecătoare a Tribunalului Vaslui. Sentinţa a fost pronunţată, în primă instanţă, de Tribunalul Vaslui, însă Bratosin a atacat-o, în speranţa unei pedepse mai blânde. Tânărul a negat acuzaţiile de trafic de droguri, susţinând în faţa judecătorilor, că suferea de atacuri de panică pe care şi le trata cu cannabis. Alturi de el, alţi nouă tineri au fost trimişi în judecată pentru trafic şi consum de droguri, şase dintre ei fiind arestaţi preventiv în aprilie, anul trecut. Fiul fostei judecătoare şi mezinul grupului, un elev la Colegiul Cuza Vodă din Huşi, au fost singurii care nu au recunoscut acuzaţiile. Toţi ceilalţi inculpaţi au ales procedura simplificată, fiind judecaţi în baza acordului de recunoaştere, scăpând astfel şi cu pedepse mai blânde. Tinerii, majoritatea dintre ei stundenţi în Iaşi, au recunoscut că se aprovizionau cu droguri de la Bratosin pe care ulterior le comercializau consumatorilor din campusurile studenţeăti din Iaşi dar în Huşi, atunci când mergeau acasă. Dealerii grupului, doi tineri din Bucureşi, Ionuţ Corozel şi Adrian Preda, au fost condamnaţi la câte doi ani şi jumătate de închisoare, magistraţii arătând în motivarea sentinţei că, prin declaraţiile acestora, s-a reuşit la prinderea altor făptuitori. Printre cei condamnaţi s-a numărat şi Claudiu Gheorghe, consilier la o cunoscută bancă din Bucureşi, de unde şi-a dat, însă, demisia odată cu declanşarea cercetărilor împotriva sa. Acesta a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. După pronunţarea sentinţelor definitive, doar trei dintre inculpaţi au rămas după gratii: Dan Bratosin Nastasă, care a primit cea mai mare pedeapsă dintre toţi, Ionuţ Corozel şi Adrian Preda. În cazul elevului arestat preventiv, acesta a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, având un termen de supraveghere record, de opt ani.


Lăsați un comentariu