Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

 

Primarul municipiului Bârlad, urmărit penal

Primarul municipiului Bârlad, Constantin Constantinescu, este urmărit penal pentru conflict de interese. Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, primarul şi-a dat propriei firme, SC Construcţii Consult SRL Bârlad, lucrări în valoare de 2,9 milioane de lei.

Totul s-a petrecut în 2009, când Constantinescu era acţionar majoritar cu 75% la firma respectivă.  După ce a ajuns primar, în 2004, el a rămas acţionar majoritar la firmă, cu 75% din acţiuni, administrator fiind prietena lui, Cristina Andrei. În 2012, la Direcţia Naţională Anticorupţie Iaşi a ajuns o plângere înaintată de un om de afaceri din Bârlad, prin care Constantin Constantinescu şi încă doi importanţi constructori din Bârlad şi Vaslui, erau acuzaţi de fapte de corupţie şi deturnare de fonduri europene.

Acuzaţiile se referă în special la proiectul „Reabilitarea Centrului Istoric al Bârladului”, care cuprindea refacerea Teatrului „V.I. Popa”, a Muzeului „Vasile Pârvan” şi a Parcului Teatrului „V.I. Popa”, proiect obţinut de Consiliul Judeţean Vaslui şi finanţat din fonduri europene, cu peste 5 milioane de euro.

Licitaţia pentru executarea proiectului a fost câştigată de SC Urban Proiect SA Bârlad, administrator fiind Viorel Dumitraşc, care, potrivit cercetărilor DNA Iaşi, a subcontractat ilegal firmei Construcţii Consult SRL Bârlad o parte din lucrări (executate în perioada martie 2010-decembrie 2011), în valoare de 2,9 milioane de lei, se arată în rechizitoriul procurorilor.

 

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Primarul municipiului Bârlad, urmărit penal | MoldovaNews.ro

Lăsați un comentariu