Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

 

Ultimii vameşi din lotul Albiţa, eliberaţi din arest

Ultimii trei vameşi din lotul Albiţa din care fac parte 18 vameşi ce au fost arestaţi în luna octombrie a anului trecut, au fost eliberaţi marţi.

Daniela Mârza, Alexandru Giugaru şi Lucian Lăcătuşu, au fost puşi în libertate de magistraţii Tribunalului Vaslui. Procurorii DNA au cerut menţinerea stării de arest a celor trei vameşi, dar avocaţii lor au cerut înlocuirea măsurii preventive cu instituirea controlului judiciar sau arestul la domiciliu.

Magistraţii au fost de acord cu măsura arestării preventive cu cea a controlului judiciar. De altfel, aceeaşi măsură a fost dispusă şi faţă de ceilalţi 15 vameşi puşi în libertate în luna decembrie de Curtea de Apel Iaşi.

Este o soluţie nelegală. Instanţa a propus, din oficiu, luarea acestei măsuri, ceea ce noi considerăm că nu este în regulă. Faţă de cei 15 inculpaţi a încetat de drept măsura obligativităţii de a nu părăsi ţara pe 1 februarie. Nu putem veni acum cu o altă măsură, în speţă cu acest control judiciar, nu vorbim de o înlocuire ci de o altă măsură luată faţă de acelaşă inculpar, de aceea o considerăm nelegală şi am şi contestat-o”, a declarat, pentru Adevarul, avocatul unuia dintre cei 15 vameşi.

Pe 16 decembrie, DNA a dispus trimiterea în judecată a 22 de vameşi de la Albiţa sub acuzaţia de luare de mită, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi trafic de influenţă.

Lăsați un comentariu