Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

 

Boicot anunţat la simularea examenului de bacalaureat

Liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ Vaslui, Sorin Ţiplea, anunţă un boicot al cadrelor didactice la simularea examenului de bacalaureat care va avea loc pe 3 martie. Anunţul a fost făcut vineri, ca urmare a faptului că profesorii nu sunt plătiţi.

Astfel, sute de cadre didactice au semnat că nu vor participa la supravegherea elevilor pe timpul susţinerii tezelor şi nici la corectarea lucrărilor.

Este un volum enorm de muncă pentru anumiţi profesori, cum ar fi cei de matematică, română, istorie sau geografie, comparativ cu alte cadre didactice. Noi am informat toţi membrii de sindicat în cadrul unor şedinţe organizate la nivelul liceelor din judeţ şi fiecare va hotărî, în cunoştinţă de cauză, dacă va participa la această formă de protest. Profesorii nu au de ce se teme că ar putea fi sancţionaţi, în condiţiile în care aceste simulări nu sunt stipulate în fişa postului, a declarat Sorin Ţiplea.

Simularea bacalaureatului este programată să înceapă luni, 3 martie, cu proba scrisă la limba şi literatura română, apoi pe  5 martie, va fi proba scrisă obligatorie a profilului, şi în 7 martie, proba scrisă la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele simulării bacalaureatului vor fi afişate  pe 14 martie.

 

Lăsați un comentariu