Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

 

Un vasluian a ajuns la spital plin de vânătăi şi cu urme de electroşocuri. Trei poliţişti, acuzaţi că l-au bătut în postul de poliţie

Un bărbat din localitatea Fântâna Blănarului, comuna Bogdana, a fost transportat, vineri seară, cu o ambulanţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, prezentând urme de violenţă pe tot corpul. Gheorghe Irimia (47 de ani) spune că a fost bătut de şeful de post din comună şi de alţi doi poliţişti pentru că nu a vrut să recunoască faptul că ar fi furat trei găini.

Bărbatul de 47 ani prezintă urme de violenţă pe tot corpul. Braţele, spatele, coapsele, inclusiv tălpile sunt umflate şi pline de vânâtâi. Gheorghe Irimia a declarat că ieri a fost chemat la postul de poliţie din comună pentru a da o declaraţie. În momentul în care a ajuns la Poliţie, spune el, şeful de post, agentul Daniel Gorcea i-a cerut să recunoască un furt unor gâini de la un localnic.

„Cum era să recunosc o fapta daca nu am comis-o. A scris poliţistul o declaraţie şi m-au pus s- o semnez- Pentru că nu voiam, şeful de post a început să mă lovească. M-au lovit şi alţi doi poliţiăti care erau acolo. Mi-au dat cu bastoanele, m-au lovit cu pumnii, cu picioarele, m-au pus în genunchi pe un scaun şi m-au lovit cu bastonul peste tălpi. M-au pus şi la un aparat în priză, nu sţiu ce era, ceva cu electroşocuri.“, a declarat Gheorghe Irimia. Potrivit bărbatului, după ce l-au snopit în bătaie, unul dintre agenţi l-a transportat cu maşina de poliţie din centrul de comună, până la intrarea în satul de domiciliu. Pentru că nu avea putere să mai ajungă acasă, Irimia susţine că a spus poliţistului că va suna la Ambulanţă, însă acesta i-ar fi cerut să nu facă acest lucru „dacă vrea să nu aibă probleme şi mai mari“. Lăsat în drum, bărbatul a fost ajutat de un localnic să ajungă acasă. Nu a sunat după ambulanţă, pentru că s-a temut. În această după amiază, fratele său la descoperit în casă şi sunat imediat la 112.
„Ambulanţa a fost solicitată să intervină în satul Fântâna Blănarului, pentru un pacient care ar fi fost victima unei agresiuni, fiind bătut de poliţiştii din comună, după spusele sale. Echipajul a găsit pacientul conştient, dar prezentand numeroase urme de traumatism, echimoze şi escoriaţii multiple, dispuse pe tot corpul bărbatului. I s-a acordat primul ajutor şi a fost transportat la spitalul din Vaslui pentru continuarea tratamentului.“, a precizat medicul Dan Ungureanu, de la Serviciul de Ambulanţă al Judeţului Vaslui. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui au anunţat că s-a declanşat o anchetă în acest caz pentru a stabili împrejurările în care s-au produs faptele. Şeful Postului de Poliţie din comuna Bogdana nu se află la primul scandal de acest gen. În 2010, acesta a fost reclamat de mai mulţi săteni care îl acuzau tot de comportament violent şi atitudine nedemnă pentru statutul unui poliţişti. Sătenii au cerut atunci conducerii IPJ mutarea agentului Daniel Gorcea într-o altă comună, însă fără succes. Poliţistul a rămas în comună, spre nemulţumirea localnicilor.

Citeste mai mult: adev.ro/n2g1ml

Lăsați un comentariu