Marti 23 Aprilie 2024, Actualizat acum 113 zile 12:00 am

 

S-a făcut dreptate: Zală, condamnat la 5 ani de închisoare pentru că şi-a lăsat prietenul să moară

Magistraţii Judecătoriei Bârlad l-au condamnat pe Dinu Zală (22 ani) la 3 ani de puşcărie pentru ucidere din culpă. Pedeapsa a fost cumulată cu 2 ani la o sentinţă mai veche.

Moartea lui Mihai Lefter, tânărul de 20 de ani, din Murgeni, abandonat între fiarele contorsionate ale SUV-ului la volanul căruia se afla Dinu Zală, a fost răzbunată. Marţi, 18 martie, magistraţii Judecătoriei Bârlad au stabilit sentinţa: 3 ani după gratii pentru ucidere din culpă, la care se adaugă o condamnare de 2 ani cu suspendare stabilită anterior. Teribilul accident care a schimbat destinele tinerilor s-a petrecut în septembrie 2013 pe raza comunei Banca. Mihai Lefter, proprietarul maşinii, a ieşit la o plimbare cu maşina pe Drumul European 581, dinspre Crasna spre Bârlad. Erau cinci în maşină, printre care şi Zală. La un moment dat, Zală i-a cerut să-l lase la volan, lucru care s-a şi întâmplat.

Apăsând pedala de acceleraţie la maximum, într-o curbă la stânga, din cauza vitezei excesive, individul a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, iar autovehiculul a părăsit partea carosabilă, s-a răsturnat, apoi, după ce a «zburat» câţiva metri, a căzut înapoi pe roţi. Cel mai grav a fost rănit proprietarul maşinii. În loc să-i acorde primul ajutor, cei patru «prieteni» au părăsit ca nişte nemernici locul accidentului, lăsându-l pe Mihai Lefter în agonie. Au plecat pe jos spre Bârlad, apoi unul dintre ei a sunat un amic pentru a le veni în întâmpinare cu o maşină. Doi dintre ei au mers la spital, unde au fost diagnosticaţi cu „traumatism toracic”, fără însă a necesita internarea. Mihai Lefter a fost dus la spitalul bârlădean prea târziu, când nu se mai putea face nimic. Zală a fost identificat de poliţişti abia a doua zi, la domiciliul său şi nu s-a mai putut stabili dacă era băut sau nu la momentul producerii accidentului.

Citeste mai mult: adev.ro/n2pbed

Lăsați un comentariu