Joi 18 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Anchetă epidemiologică la un centru de plasament, după ce patru copii au ajuns la spital cu vărsături

Autorităţile sanitare vasluiene au declanşat o anchetă epidemiologică la un centru de plasament din Bârlad, după ce patru copii, între care şi un bebeluş de şase luni, au ajuns la spital cu vărsături, dureri abdominale şi diaree.

Patru copii dintr-un centru din Bârlad al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Vaslui, între care şi un bebeluş de şase luni, au fost transportaţi cu ambulanţa la spital, cu greţuri, vărsături, dureri abdominale şi diaree, simptome specifice unei toxiinfecţii alimentare.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a declanşat o anchetă epidemiologică în acest caz, pentru a stabili ce a determinat îmbolnăvirea copiilor.

„Specialiştii noştri au prelevat probe din alimentele consumate de copii, în vederea efectuării unor analize de laborator. În cursul zilei de luni vom avea rezultatele şi atunci putem spune dacă a fost vorba de toxiinfecţie alimentară”, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu.De asemenea, reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului Vaslui au dezinfectat spaţiile centrului din Bârlad pentru a preveni şi alte posibile îmbolnăviri.

Sursa: Mediafax

Lăsați un comentariu