Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

 

Poliţist de frontieră arestat. Le dădea SMS-uri contrabandiştilor despre organizarea flagrantului!

Un ofiţer din cadrul din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi, fost purtător de cuvânt al instituţiei, este cercetat de procurorii DNA sub aspectul săvârşirii infracţiunii de aderare/sprijinire a unui grup infracţional organizat. Valentin Badiu este acuzat că atenţiona prin SMS liderii reţelei de traficanţi de ţigări din Republica Moldova, furnizând informaţii din ancheta autorităţilor române, astfel încât să nu fie prinşi în flagrant.

Judecătorii Tribunalului Vaslui au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a ofiţerului Valentin Badiu. Fost absolvent al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, acesta lucrează în cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui, din anul 2005, îndeplinind funcţia de şef de tură în cadrul Sectorului Huşi. În perioada 2008 – 2009, inspectorul Badiu a îndeplinit şi funcţia de purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Vaslui. Potrivit procurorilor DNA, în perioada 27 decembrie 2013- 14 martie 2014, inculpatul Badiu Valentin, l-a informat în repetate rânduri pe inculpatul Iordachi Vasile, conducătorul grupului infracţional, prin mesaje scurte tip SMS sau prin convorbiri telefonice, referitor la unele aspecte care ar fi putut periclita operaţiunile de contrabandă desfăşurate de grupul coordonat de acesta din urmă.

încunoştiinţat pe inculpatul Iordachi Vasile, în legătură cu implicarea unui martor denunţător în „eşuarea” operaţiunii de contrabandă din noaptea de 27/28.12.2013, cu scopul de a zădărnici prinderea în flagrant a membrilor grupului infracţional.  De asemenea, i-a precizat inculpatului Iordachi Vasile, că la domiciliul denunţătorului fuseseră instituite măsuri de pază, sugerându-i totodată să desfăşoare operaţiuni de contrabandă de mai mică anvergură şi prin alte locuri decât cele cunoscute. În final, inculpatul Badiu Valentin l-a avertizat pe inculpatul Iordachi Vasile, coordonatorul grupului infracţional, în legătură cu faptul că este căutat de către organele judiciare.”, se arată în ordonanţa de reţinere a procurorilor DNA. Mâine magistraţii Tribunalului Vaslui urmează să judece prelungirea mandatelor de arestare preventivă emise pe 3 mai, pe numele celor şase basarabeni acuzaţi de contrabandă cu ţigări şi constituire-aderare la grup infracţional organizat. Printre cei arestaţi atunci, se numără şi şeful Punctului de Trecere a Frontierei Leova, Ivan Musteaţă şi un subaltern al acestuia, tot ofiţer, Iurie Volceanov, scrie Adevarul.

Lăsați un comentariu