Sâmbătă 15 Iunie 2024, Actualizat acum 166 zile 12:00 am

 

Şef de la CJ Vaslui, în conflict de interese. A semnat contracte încheiate de instituţie cu firma fiului său

Piata din fata CJ VasluiŞeful serviciului de contabilitate din cadrul Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, Ecaterina Safir, a fost găsită în conflict de interese de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) după ce în perioada exercitării funcției publice, a semnat două contracte de lucrări în valoare totală de 854.650,24 Lei (la care se adaugă TVA 178.114,50 Lei), încheiate între C.J. Vaslui și S.C. CONBETAS S.R.L. Vaslui, societate în cadrul căreia fiul acesteia deține funcția de administrator și calitatea de asociat, realizându-se, astfel, foloase patrimoniale pentru fiul său.

Potrivit ANI, Safir a încălcat legea potrivit căreia „Funcționarul public este în conflict de interese dacă se află în una din următoarele situații […] interesele sale patrimoniale, ale soțului sau rudelor sale de gradul I pot influența deciziile pe care trebuie să le ia în exercitarea funcției publice; În cazul existenței unui conflict de interese, funcționarul public este obligat să se abțină de la rezolvarea cererii, luarea deciziei sau participarea la luarea unei decizii și să-l informeze de îndată pe șeful ierarhic căruia îi este subordonat direct. Acesta este obligat să ia măsurile care se impun pentru exercitarea cu imparțialitate a funcției publice, în termen de cel mult 3 zile de la data luării la cunoștiință”, precum șidispozițiile art. 301 din Codul Penal al României, potrivit cărora„Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”.

ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui despre acest conflict de interese.

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Şef de la CJ Vaslui, în conflict de interese. A semnat contracte încheiate de instituţie cu firma fiului său | MoldovaNews.ro

Lăsați un comentariu