Marti 16 Aprilie 2024, Actualizat acum 106 zile 12:00 am

 

Urmărire ca-n filme pe străzile municipiului Vaslui, după un şofer beat

Urmărire ca-n filme, marţi, pe strada Fabricii din municipiul Vaslui. Polițiști din cadrul Biroului Rutier Vaslui efectuau activități de supraveghere și control al traficului rutier. Au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism înmatriculat în străinătate, însă conducătorul  acestuia a refuzat să oprească. Polițiștii au plecat în urmărirea autovehiculului, autospeciala de poliție având semnalele acustice și luminoase în funcțiune. S-a reușit oprirea acestuia pe DN 24, la intrarea în localitatea Băcăoani, comuna Muntenii de Jos.

Claudiu G., de 34 ani, din județul Galați a fost testat alcoolscopic, iar  rezultatul a fost de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care cel în cauză a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui pentru prelevarea mostrelor biologice, însă a refuzat acest lucru.

Pe numele său poliţiştii au întocmit dosar penal, în care efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei (pedepsită cu închisoarea de la unu la 5 ani).
De asemenea, acesta a fost sancţionat contravenţional pentru abateri la regimul circulaţiei rutiere, conform prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, pentru nerespectarea regulilor privind depăşirea şi nerespectarea semnalelor, indicaţiilor şi dispoziţiilor poliţistului rutier aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu.

Lăsați un comentariu