Luni 15 Iulie 2024, Actualizat acum 196 zile 12:00 am

 

Anchetă epidemiologică după ce zece copii au fost internaţi cu suspiciune de hepatită A

spitalul judetean vasluiDirecţia de Sănătate Publică Vaslui a declanşat o anchetă epidemiologică în localitatea Păltiniş, după ce zece copii au fost internaţi în spital cu suspiciune de hepatită virală A, autorităţile sanitare spunând că, probabil, apa din fântâni a fost contaminată cu fecale de la animale, scrie Mediafax. Zece copii, cu vârste cuprinse între 2 şi 14 ani, şi doi adulţi, din localitatea vasluiană Păltiniş, au fost internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, cu suspiciune de hepatită virală A, autorităţile sanitare declanşând o anchetă epidemiologică.

În cazul unuia dintre adulţi s-a confirmat prezenţa virusului hepatic.

La toţi suspecţii au fost recoltate probe de sânge phepatita entru efectuarea analizelor de laborator, în acest sens fiind aşteptate rezultatele. În comunitate, au fost vaccinaţi 16 copii, cu vârste cuprinse între 2 şi 15 ani, precum şi cinci adulţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani, urmând ca procesul de imunizare să continue în localitatea respectivă, unde sunt 300 de locuitori”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui, Mihaela Topliceanu.

Pe lângă vaccinarea localnicilor, DSP Vaslui a prelevat probe de apă din trei fântâni situate în zona focarului, pentru a stabili ce a determinat îmbolnăvirea celor 12 persoane.

Potrivit autorităţilor locale, cel mai probabil, fântânile au fost contaminate cu fecale de la animale, în urma ploilor abundente din ultima perioadă.

 

Lăsați un comentariu