Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

 

Ţigări de contrabandă descoperite în cabina unui camion şi în toaleta unui autocar

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa împreună cu lucrătorii vamali au descoperit aproximativ 9.000 de ţigarete ascunse în cabina şi în lada de scule  a  unui camion şi în mobilierul toaletei unui autocar.

La sfârşitul acestei săptămâni, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, cetăţeanul român Marian M., în vârstă de 24 de ani, care conducea un camion înmatriculat în judeţul Argeş.

Pentru valorificarea unei informaţii aflate în lucru, echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia au descoperit, ascunse în vederea sustragerii de la controlul vamal, în cabină şi în lada de scule  6.880 de ţigarete diferite mărci de fabricaţie R. Moldova.

La primele ore ale zilei de luni, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, Mihai B., cu cetăţenie română şi Republica Moldova, în vârstă de 28 de ani, care conducea un autocar ce efectua curse regulate pe relaţia Chişinău – Mangalia.

Pentru valorificarea unei informaţii aflate în lucru, echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia au descoperit, ascunse în vederea sustragerii de la controlul vamal, în mobilierul toaletei autocarului 2.000 de ţigarete marca  Rothmans cu timbru de acciză R. Moldova.

Conform prevederilor legale a fost luată măsura reţinerii ţigaretelor, în valoare de 1.971 lei, şi sancţionarea contravenţională a celor doi bărbaţi cu amenzi în valoare de 5.000 lei fiecare.

 

Lăsați un comentariu