Miercuri 01 Decembrie 2021, Actualizat acum 334 zile 12:00 am

 

Maşini în valoare de 250.000 de lei, căutate pentru a fi confiscate în Germania şi Elveţia, descoperite la Frontiera Albiţa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit, luni noapte, două autoturisme ce figurau ca fiind bunuri căutate în vederea confiscării de către autorităţile din Elveţia, respectiv Germania.

La frontieră s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, cetăţeanul român Cornel G., în vârstă de 26 ani, conducând un ansamblu auto format dintr-un autoturism marca Volkswagen Caravel şi o remorcă marca Brenderuup DK, cu care transporta, pe platformă, un autoturism marca BMW 630I Coupe avariat, înmatriculat în Elveţia.

În urma verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noştri au constatat că pentru autoturismul marca BMW 630I Coupe este emisă alertă de către autorităţile din Elveţia, acesta figurând ca fiind declarat furat. Conducătorul auto a declarat că a cumpărat autoturismul avariat şi nu avea cunoştinţă despre faptul că acesta figurează ca fiind furat.  Câteva ore mai târziu în acelaşi punct de frontieră s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, cetăţeanul român Oleg C., în vârstă de 39 ani, conducând un autoturism marca Skoda Superb, an de fabricaţie 2014, înmatriculat în Germania. Bărbatul era însoţit de Tatiana I., în vârstă de 37 ani, cetăţean R. Moldova. La control, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul aparţine unei firme de închirieri auto din Germania.

Având suspiciuni cu privire la provenienţa autoturismului, poliţiştii de frontieră au contactat firma deţinătoare, iar reprezentanţii acesteia au confirmat că mijlocul de transport fusese închiriat legal de Tatiana I., dar nu avea dreptul să părăsească teritoriul Germaniei. Totodată, aceştia au făcut o plângere la autorităţile germane, care la scurt timp au emis o alertă pentru autoturismul în cauză, ca fiind bun căutat în vederea confiscării.

În legătură cu cele constatate, Tatiana I. a declarat că în data de 18.10.2014 dorind să se deplaseze în R. Moldova, împreună cu fratele sau cetăţeanul român C. Oleg, a închiriat autoturismul în cauză. Aceasta a mai adăugat că nu avea cunoştinţă despre faptul că nu au dreptul de a părăsi teritoriul Germaniei.

 

„În cele două cazuri poliţiştii de frontieră au întocmit lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, şi au luat măsura indisponibilizării celor două autoturisme, în valoare totală de 250.000 lei, în vederea continuării şi definitivării cercetărilor”, se precizează într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

 

Lăsați un comentariu