Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

 

Cinci sirieni prinşi la Vaslui încercând să treacă ilegal frontiera

Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi au depistat în zona de responsabilitate cinci cetăţeni sirieni, care au încercat să intre ilegal în România.

Sâmbătă, în cadrul unei acţiuni de colaborare cu autorităţile de frontieră din R. Moldova, poliţiştii de frontieră români au fost informaţi că mai multe persoane încercau să treacă râul Prut şi să intre pe teritoriul României.

Astfel, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi au depistat, la scurt timp, pe direcţia localităţii de frontieră Valea Grecului, cinci persoane de sex masculin, ce aveau hainele ude şi murdare. Lucrătorii noştri au procedat la legitimarea bărbaţilor, ocazie cu care au constatat că aceştia nu vorbesc limba română, motiv pentru care i-au condus la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi, în vederea stabilirii identităţii şi efectuării cercetărilor.

În urma verificărilor specifice efectuate, cu sprijinul autorităţilor din R. Moldova şi din declaraţiile bărbaţilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că aceştia sunt cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 20 şi 25 ani, şi au trecut râul Prut cu ajutorul unei camere de cauciuc, cu intenţia de a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră au întrerupt călătoria persoanelor în cauză, cărora le-au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi le-au predat autorităţilor de frontieră ale statului vecin pentru continuarea cercetărilor.

Lăsați un comentariu