Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

 

Arme, cartuşe şi proiectile confiscate în urma unor percheziţii

arme-şi-muniţie-confiscate-în-„blocada“_01O armă letală, 3 arme neletale, 53 de cartuşe, 500 de proiectile şi peste 700 de materiale pirotehnice au fost ridicate de  poliţişti, în urma celor 10 percheziţii efectuate joi, în 5 judeţe, şi în municipiul Bucureşti, la persoane bănuite de contrabandă cu arme şi muniţiile letale şi neletale, provenite din Germania, Slovacia, Italia şi Bulgaria.

Poliţiştii structurilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase, sub coordonarea direcţiei de specialitate din cadrul  Inspectoratului General al Poliţiei Române au efectuat 10 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Vaslui, Suceava, Bihor, Giurgiu şi Olt.

Percheziţiile au fost efectuate la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de contrabandă calificată cu arme şi muniţii letale şi neletale, introduse ilegal în ţară, prin intermediul coletăriei şi al mijloacelor de transport persoane.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării o armă letală, respectiv o puşcă de vânătoare şi 3 arme neletale, respectiv 2 pistoale şi o puşcă.

De asemenea, poliţiştii au găsit în locuinţele percheziţionate muniţii, respectiv 53 de cartuşe de calibre 9 şi 12 mm., 500 de proiectile din plumb şi peste 700 de obiecte pirotehnice.

Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi cei pentru acţiuni speciale au efectuat percheziţii pe raza comunelor Pogana şi Tăcuta, la persoane bănuite de contrabandă cu arme şi muniţii letale şi neletale.

Poliţiştii au descoperit o armă neletală din categoria celor supuse autorizării într-o dependinţă a locuinţei unui bărbat de 53 ani, din localitatea Bogeşti, comuna Pogana. Arma a fost procurată din străinătate, prin intermediul unei alte persoane şi a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor. Pe numele bărbatului poliţiştii au întocmit dosar penal, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării (pentru care Codul Penal prevede pedeapsa cu închisoarea de la 3 luni sau la 1 an sau amendă).

De asemenea, din locuinţa unui bărbat de 52 ani, din satul Protopopeşti, comuna Tăcuta, poliţiştii au ridicat 600 de petarde din categoria a –II-a, articole pirotehnice deţinute fără drept. În acest caz a fost întocmit dosar penal, în conformitate cu prevederile Legii 126/2005 privind regimul materiilor explozive, pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare fără drept de operaţiuni cu articole pirotehnice.

Lăsați un comentariu