Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

 

Bărbat rănit grav după ce a intrat cu căruţa într-un stâlp

accident mortal carutaUn bărbat în vârstă de 23 ani a fost rănit grav, joi după-amiază, într-un accident de circulaţie ce a avut loc pe raza comunei Tutova.  Florin D., în vârstă de 23 ani, din sat Ciortolom, comuna Tutova, conducea un vehicul cu tracțiune animală pe drumul comunal 78, pe raza localității de domiciliu.  La un moment dat, calul s-a speriat, iar conducătorul nu l-a mai putut controla, vehiculul intrând în coliziune cu un stâlp de iluminat public. Bărbatul a fost proiectat pe carosabil, rezultând vătămarea sa corporală. Acesta a fost transportat la Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad, unde a fost internat cu diagnosticul „traumatism cranio-cerebral și policontuzii”.

Polițiștii l-au testat alcoolscopic pe Florin D., rezultând valoarea de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i de asemenea prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal, efectuându-se cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Potrivit poliţiştilor vasluieni, de la începutul acestui an, pe arterele rutiere din judeţul Vaslui s-au înregistrat 10 accidente cu victime, ca urmare a abaterilor comise de conducătorii de vehicule cu tracţiune animală. Aceste evenimente rutiere s-au soldat cu 2 persoane decedate, 2 rănie grav şi 6 rănite uşor. Abaterile comise de căruţaşi reprezintă a doua cauză în producerea accidentelor de circulaţie în acest an, în judeţul Vaslui.

Cele mai multe evenimente în care au fost implicaţi cei care conduc vehicule cu tracţiune animală au avut loc din cauza neatenţiei în conducere atunci când s-au deplasat pe terenuri cu denivelări sau în pantă, pentru că nu au stăpânit animalele care tractau aceste vehicule şi nu le-au cunoscut reacţiile.

Lăsați un comentariu