Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

 

Două autocamioane cu acte false oprite la Albiţa

Vama-AlbitaPoliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au întocmit câte un dosar penal pe numele a doi cetăţeni din Republica Moldova care conduceau autocamioane  ce aveau asigurările tip „carte verde” false.

Luni, în jurul orei 00.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul din Republica Moldova Oleg C., în vârstă de 45 de ani, care conducea un autocamion marca Mercedes.

Aproximativ o oră mai târziu, în acelaşi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru a intra în ţară, conducând un ansamblu de vehicule format dintr-un autocamion şi o remorcă, Anatolie M., cu cetăţenie  română şi R. Moldova, în vârstă de 53 de ani.

La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea asigurărilor internaţionale tip carte verde, poliţiştii au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că documentele prezentate la control nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unor documente autentice, acestea fiind falsuri totale.

Cu privire la cele constatate, cele două persoane au declarat că au achiziţionat asigurarile auto tip carte verde prin interpuşi, din Chişinău şi că nu au cunoştinţă despre faptul că documentele prezentate la control sunt false sau că nu au fost emise de către firma de profil din R. Moldova.

Pe numele celor doi, poliţiştii de frontieră au întocmit câte un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals.

Lăsați un comentariu