Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

 

Avocată din Vaslui reţinută de DNA pentru complicitate la dare de mită

avocata scafaruAvocata Alina Mihaela Scafaru a fost reţinută, luni, de procurorii DNA pentru complicitate la dare de mită. Avocata din cadrul Baroului Vaslui va fi prezentată instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Iași au reținut- o fiind acuzată de complicitate la dare de mită în formă continuată și complicitate la introducerea, în mod ilicit, de telefoane mobile, alte mijloace de comunicare, și alcool în Penitenciar.

Potrivit procurorilor, pe 23 aprilie a.c. Florin Rotaru, iubitul avocatei, a promis 1.000 de euro unui agent din Penitenciarul Iași pentru ca acesta să introducă în incinta unității 8 telefoane mobile, un încărcător de telefon și o cantitate neprecizată de alcool ascunse în produse alimentare. Pe 26 aprilie avocata Mihaela-Alina Scafaru, în baza înțelegerii dintre concubinul acesteia, Florin Rotaru și Aurel Craiu, a dat suma de 1.000 de euro acestuia din urmă, urmând ca inculpatul să dea banii mai departe agentului din penitenciar, lucru care s-a și întâmplat. A doua zi, bunurile respective au ajuns în incinta Penitenciarului Iași, în posesia iubitului avocatei.

 

Lăsați un comentariu