Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

 

Ţigări de contrabandă găsite cu ajutorul unui câine poliţist în spatele aparatului de aer condiţionat

Aer condiţionat cu aromă de tutun

În P.T.F. Albiţa, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali, însoţita de câinele de detectare tutun, Micax, a descoperit 4.000 ţigarete de provenienţă R. Moldova, ascunse în spatele radiatorului de la aparatul de aer condiţionat al unui autocar.

tigari frontiera (2)Marţi, pe sensul de intrare în ţară din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, conducând un autocar, Fiodor D., cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 41 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autocarului şi a persoanei, ocazie cu care, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali, însoţiţi de câinele de detectare tutun Micax, aflat în dotarea poliţiei de frontieră, a descoperit 4.000 ţigarete de provenienţă R. Moldova, ascunse în spatele radiatorului de la aparatul de aer condiţionat al autocarului.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura sancţionării contravenţionale a lui Fiodor D. cu amendă în valoare de 5.000 lei, reţinerii ţigaretelor în valoare totală de 886 lei.

Lăsați un comentariu