Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

 

Sfârşit dramatic! Lehuză de 20 de ani- moartă în sala de naşteri, soţul- decedat prin electrocutare

operatieO tânără de numai 20 de ani din localitatea vasluiană Iveşti a murit, miercuri după-amiază, 27 mai, pe masa din sala de naşteri, la puţin timp după ce a născut cel de-al doilea copil al său. Medicii nu găsesc explicaţii pentru înrăutăţirea bruscă a stării de sănătate a pacientei.

Medicii curanţi de la Spitalul Municipal de Urgenţă “Elena Beldiman” Bârlad nu au reuşit să salveze viaţa unei tinere mămici de numai 20 de ani, aflată la a doua naştere, potrivit Adevărul. Tânăra a murit în stop cardio-respirator iresuscitabil după o oră şi jumătate de la expluzarea fătului. Femeia era văduvă de puţin timp, soţul acesteia a murit electrocutat pe un şantier din preajma Bucureştiului. Alina Cazacu (20 ani), din localitatea Iveşti, a ajuns la spitalul bârlădean pe 27 mai, în jurul orei 10.00, fiind adusă cu o ambulaţă cu simptome specifice declanşării naşterii. Medicii susţin că au făcut toate investigaţiile necesare, au supravegheat-o permanent şi au procedat ca la carte.

Potrivit fişei medicale, pacienta a fost consultată imediat după prezentare şi s-a constatat debutul travaliului. La mai puţin de o oră după internare, i-a fost făcut un ecograf şi medicul ginecolog a stabilit că este vorba despre un făt de 35 de săptămâni cu greutatea de 2.640 grame (cu erorile ecografice). A fost dusă în sala de travaliu şi, la ora 12.30, i s-a rupt membrana spontan. Avea pulsul şi tensiunea normale. Imediat a fost mutată în sala de naşteri. A născut fără probleme, natural. Naşterea a fost înregistrată la ora 13.40. Copilul, un băieţel de 2.300 de grame, a primit nota 9.

Citeste mai mult: adev.ro/np1mkh

Lăsați un comentariu