Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

 

Autoturism Toyota Rav 4 furat din Italia, oprit la Albiţa

 Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au întocmit lucrare penală unui bărbat cu cetăţenie română şi R. Moldova care a fost depistat conducând un autoturism ce figura în bazele de date ca furat din Italia.

În data de 19 iunie a.c., în jurul orei 01.30, la P.T.F. Albiţa/I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de ieşire din ţară, Vladislav M., cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 40 de ani, conducând un autoturism marca Toyota Rav 4, an de fabricaţie 2013, înmatriculat în Germania.
La controlul de frontieră, din studiul documentelor prezentate la control şi din verificările suplimentare efectuate, a rezultat că autoturismul în cauză figurează radiat din circulaţie de către autorităţile din Germania, începând cu data de 09.06.2015, că numărul de înmatriculare montat pe acesta aparţine unui alt autoturism, marca Toyota Avensis şi cheia mecanică nu se potriveşte cu nici o yală.
Cu privire la cele constatate, Vladislav M. a declarat că a achiziţionat autoturismul în cauză la data de 07.06.2015, contra sumei de 14.000 euro, de la un cetăţean vorbitor de limba română cu care s-a întâlnit în Rep. Cehă şi că în momentul achiziţionării a primit de la acesta actele autoturismului şi o singură cheie.
Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele bărbatului lucrare penală sub aspectul săvârşirii infraţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.
Ca urmare a extinderii cercetărilor s-a concluzionat că profilul metalic pe care se află poansonată seria de şasiu a autoturismului a fost ataşat prin lipire de celelalte elemente ale caroseriei, modul de ataşare nefiind propriu fabricantului, iar motorul autoturismului în cauză a fost montat pe un autovehicul care face obiectul unei alerte de furt, instituită de autorităţile din Italia la data de 11.12.2014.
Urmare a aspectelor constatate, în conformitate cu prevederile art. 311 alin. 1 din Cod Procedură Penală, poliţistul de frontieră care a instrumentat cazul a dispus, prin ordonanţă, din data de 30.07.2015, extinderea urmăririi penale cu privire la săvârşirea infracţiunii de furt.

Lăsați un comentariu