Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

 

Polițist de frontieră trimis după gratii după ce a rănit grav un copil

Un poliţist de frontieră din Vaslui, care în februarie a rănit grav un copil pe un trotuar din Huşi, apoi a fugit de la locul accidentului a fost condamnat la un an şi cinci luni de închisoare cu executare, însă decizia nu este definitivă. 
Magistraţii au dispus deducerea din pedeapsă a perioadei pe care poliţistul a petrecut-o în arest preventiv, respectiv trei luni.

Sentinţa instanţei nu este definitivă, putând fi atacată cu apel atât de judecători cât şi de poliţistul de frontieră vasluian, scrie Mediafax.

Accidentul a avut loc în 22 februarie, când poliţistul de frontieră conducea o maşină înmatriculată în Anglia pe şoseaua principală care tranzitează municipiul Huşi. La un moment dat, pe fondul vitezei, autoturismul a intrat pe sensul opus de mers, unde a lovit un copil aflat pe trotuar, rănindu-l grav. Ulterior, maşina a dărâmat gardul unei locuinţei pe o porţiune de câţiva metri şi, în final, după ce s-a rotit la 180 de grade, s-a oprit în curtea casei respective.

Şoferul, care avea leziuni la faţă, a fugit de la locul accidentului. Pe timpul desfăşurării cercetărilor de către poliţişti, în zona producerii accidentului a venit soţia poliţistului de frontieră, care a declarat anchetatorilor că ea se afla la volanul maşinii în momentul, fiind însă contrazisă de martori.

A doua zi, Andrei Andrunache s-a predat Poliţiei şi, după mai multe ore de audieri, a recunoscut că el a provocat accidentul. Astfel, poliţistul de frontieră a fost reţinut pentru vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului, după care a fost arestat preventiv de către Judecătoria Huşi, măsura fiind menţinută până în 25 mai.

Ulterior, Andrei Andrunache a fost suspendat din funcţie până la pronunţarea definitivă a instanţei.

În ceea ce-l priveşte pe băiatul accidentat, în vârstă de 13 ani, acesta a fost internat la Spitalul de Copii ”Sfânta Maria” Iaşi, unde medicii l-au diagnosticat cu contuzie abdominală, contuzie pulmonară, traumatism cranio-cerebral şi fracturi multiple la picioare, care au necesitat intervenţie chirurgicală pentru reasamblarea fragmentelor osoase.

Lăsați un comentariu