Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

 

Au mers să verifice vinul și au căzut ca secerate. Patru persoane găsite intoxicate în beci

Patru persoane au căzut ca secerate, vineri, după ce au mers în beci pentru a verifica vinul. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Vaslui, o femeie, de aproximativ 65 de ani, din localitatea Bouşori, comuna Soleşti,  a fost prima care a fost găsită căzută în beciul gopodăriei.

Imediat, la faţa locului s-au deplasat două echipaje unul de căutare –salvare şi echipajul medical de terapie intensivă mobilă. Ajunşi la locul evenimentului, pompierii au acţionat pentru scoaterea imediată a  persoanei din interiorul beciului, care se afla în stare de inconştienţă, iar echipajul de prim ajutor a acţionat pentru salvarea acesteia, prin aplicarea unei măşti de oxigen. Ulterior, persoana a fost transportată la Compartimentul Primire Urgenţă din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, în stare stabilă, cu diagnosticul intoxicaţie cu bioxid de carbon.

A doua solicitare a fost făcută în jurul orei 11.00, pompierii fiind solicitaţi de data acesta în localitatea Brăhăşoaia, comuna Ştefan cel Mare, pentru salvarea a trei persoane căzute în beciul gospodăriei. La locul evenimentului au fost alocate: o autospecială cu un echipaj de căutare- salvare şi trei ambulanţe ( ambulanţa SMURD de Terapie Intensivă Mobilă şi două ambulanţe SAJ), totodată fiind solicitat la faţa locului şi elicopterul SMURD de la Iaşi.

În momentul sosirii pompierilor la faţa locului, toate cele trei persoane se aflau în interiorul beciului, în stare de inconştienţă. Persoanele au fost extrase imediat din beci şi predate echipajelor medicale pentru acordarea asistenţei medicale. Două dintre victime, un bărbat de 41 de ani şi o femeie de circa 65 de ani au fost transportate la Spitalul Vaslui, iar cea de-a treia, un bărbat de circa 73 de ani, având un grad de intoxicaţie mai ridicat a fost preluat de elicopterul SMURD şi transportat direct la un spital din Iaşi. În mometul preluării de către echipajele medicale, acestea se aflau în stare stabilă.

Lăsați un comentariu