Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

 

Percheziții la indivizi care dețineau arme ilegal

Puiesti_1Polițiștii specializați în arme, muniții și substanțe periculoase au ridicat 4 arme neletale supuse autorizării, deținute în mod ilegal, în urma celor 5 percheziții efectuate marți la persoane bănuite de comiterea de infracțiuni la regimul armelor și munițiilor.

Marți dimineață, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat o acțiune pe raza comunei Puiești pentru combaterea infracțiunilor la regimul armelor și munițiilor.
În baza mandatelor emise de Judecătoria Bârlad, polițiștii au efectuat 5 percheziții domiciliare care au vizat probarea activității infracționale a unor persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.
Puiesti_2Astfel, au fost ridicate 4 arme neletale supuse autorizării (arme lungi cu aer comprimat) și 302 diaboluri, bunuri deținute contrar prevederilor legale. Armele și diabolurile au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor în dosarele penale întocmite pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 342 din Codul Penal.
De asemenea, de la locuința unui bărbat, în vârstă de 62 ani, din comuna Puiești au fost ridicate 2 capcane neautorizate destinate capturării vânatului mare. Împotriva acestuia se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii braconaj cinegetic, faptă prevăzută de Legea 407/2006 vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic.

La acțiune au participat și polițiști de investigații criminale, polițiști din cadrul Postului de Poliție Puiești și luptători de la acțiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui.

Lăsați un comentariu