Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

 

Aproape 300 litri de alcool, găsite într-un rezervor suplimentar al unui camion

rezervor cu alcoolPe 20 octombrie, la  Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de intrare în ţară, Constantin G., cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 38 de ani, conducând un ansamblu de vehicule format din cap tractor şi cisternă, ambele înmatriculate în R. Moldova.

Existând suspiciuni cu privire la marfa transportată, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autovehiculelor şi persoanei, ocazie cu care, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit ascunsă şi nedeclarată, într-un rezervor suplimentar, ataşat la capul tractor, cantitatea de aproximativ 300 litri lichid incolor, cu miros de alcool.

În urma cântăririi şi măsurării alcoolemiei lichidului cu un aparat alcoolmetru s-a stabilit că în rezervorul suplimentar era transportată cantitatea de 270 litri, cu o valoare de aproximativ 93% alcool. Cu această ocazie au fost recoltate probe pentru trimiterea la un laborator specializat.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura confiscării alcoolului şi sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Lăsați un comentariu