Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

 

Un tânăr a încercat să treacă granița, prin Albița, având lei moldovenești falși

lei mdLa Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa  s-a prezentat, vineri dimineață, pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, în calitate de pasager al unui autocar, cetăţeanul român G.F., în vârstă de 31 de ani.

Polițiștii au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport şi a persoanelor, ocazie cu care, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit ascunse şi nedeclarate, pe corpul barbatului, 89 pachete ţigări, cu timbru de acciză R. Moldova.

Totodata, s-a stabilit ca tanarul avea asupra sa suma de 4.200 lei moldoveneşti (21 bancnote în cupiura de 200 lei), toate bancnotele având aceeaşi serie.

Polițiștii au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că bancnotele nu îndeplinesc elementele de siguranţă ale unor bancnote autentice, acestea fiind false total.
Cu privire la cele constatate, G. F. a declarat că în urmă cu câteva zile a găsit în Piaţa Centrala a municipiului Chişinău 25 bancnote lei moldoveneşti, din care a aruncat 4 bancnote fiindcă erau ude şi murdare şi că pe celelalte 21 de bancnote le-a păstrat, deşi a intuit că sunt false, fiindu-i teamă să le predea autorităţilor competente din R.Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigaretelor în valoare de 396 lei şi sancţionarea contravenţională a persoanei cu amendă în valoare de 5.000 lei.  Pe numele tânărului, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere de monedă străină falsificată”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Lăsați un comentariu