Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

 

Incendiu la o gospodărie din comuna Puiești. Focul a fost pus intenționat

incendiuDetaşamentul de pompieri Bârlad a răspuns unei solicitării, în localitatea Cetăţuia a comunei Puieşti, în cursul zilei de duminică, cu o autospecială de stins incendii cu apă și spumă de medie capacitate pentru stingerea unui incendiu care se manifesta la adăpostul de animale al unei gospodării.

La sosirea echipajelor de pompieri, în urma recunoașterii, s-a constatat că incendiul se manifesta la adăpostul de animale, riscând extinderea la locuinţa proprietarului.
În continuare, s-a acționat, împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Puieşti, pentru localizarea și lichidarea incendiului.

În urma evenimentului nu s-au înregistrat victime atât umane cât şi animale, pagubele limitându-se la elementele de construcție ale adăpostului (aproximativ 45 mp de acoperiş din tablă pe astereală din lemn) şi la plantele furajere (aproximativ 200 de Kg de coceni de porumb şi 150 de Kg de lucernă) aflate în interiorul acestuia iar cauza probabilă a incendiului a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere (chibrituri) asupra unor materiale combustibile (plante furajere) pentru a genera incendiul.

Lăsați un comentariu