Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

 

Spitalele din Vaslui nu au aviz ISU

spital-urgenta-vasluiIn judetul Vaslui sunt institutii publice care functioneaza fara avizul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.
Este cazul Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui, o unitate moderna, dar care nu poseda avizul ISU. Zilnic, sute de pacienti si cadre medicale sunt supusi unui risc major, insa acest lucru nu intereseaza pe nimeni, pana cand nu se va intampla o tragedie precum cea din capitala. In cazul unui incendiu, oamenii nu ar avea pe unde sa fie evacuate in conditii de siguranta. Situatia este cu atat mai revoltatoare cu cat, recent, spitalul a fost reabilitat in cadrul unui amplu proiect cu finantare europeana. Ba mai mult, proiectantii spitalului nu au luat in calcul amenajarea unor trepte de evacuare in caz de incendiu.

Asa cum este obisnuit, s-a gasit o solutie de compromis; s-au construit trepte exterioare, insa eficienta acesteia este minima. „Imaginati-va cum ar fi sa evacuezi persoane netransportabile, din Sectia de Terapie Intensiva. Totul a fost gandit anapoda”, a declarat dr. Mircea Zavate, seful sectiei de Chirurgie.

Spitalul Municipal din Husi
nu poate primi aviz de functionare din partea Inspectoratului pentru Situatii de Urgentp (ISU) Vaslui. Cu toate ca unitatea sanitara a fost reabilitata in anul 2010, nu a primit autorizatia din partea ISU, din cauza faptului ca nu asigura evacuarea in siguranta a pacientilor si cadrelor sanitare, in caz de incendiu. Cu toate acestea ISU nu poate decide o eventuala inchidere a spitalului din cauza lipsei autorizatiei.
Nici Centrul de Afaceri din Vaslui, institutie aflata in subordinea Consiliului Judetean Vaslui nu detine autorizatie ISU. Centrul pentru Resurse sI Afaceri Vaslui (CRAV) a fost infiintat in urma cu sase ani.

Menirea ultramodernului „incubator” de afaceri este sa ofere un cadru propice pentru cei care, in ciuda economiei subrede, mizeaza in continuare pe succesul initiativei personale. SC CRAV SA – este o societate pe actiuni si a reprezentat o investitie de peste trei milioane de euro, fiind finantata in proportie de 75% prin fonduri europene, diferenta fiind asigurata, prin cofinantare, de Consiliul Local si Consiliul Judetean Vaslui. Cladirea CRAV se intinde pe o suprafata de peste 5.000 de metri patrati si cuprinde doua tronsoane, cu demisol, parter si cinci etaje. In cele 58 de birouri, cu suprafete cuprinse intre 9 si 53 de metri patrati, functioneaza sedii de firme,precum Evidenta Populatiei.

Sursa: bzv.ro

Lăsați un comentariu