Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Vremea se încălzește. Ce anunță meteorologii în următoarele două săptămâni!

vreme-300x169Administrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice și precipitațiilor în perioada 26 septembrie-9 octombrie. Potrivit meteorologilor, în Moldova, în primele două zile ale intervalului valorile termice se vor situa uşor sub norma climatologică a perioadei, cu o medie regională a temperaturilor maxime diurne de 17…18 grade și a minimelor nocturne de 7…8 grade.

Ulterior, va avea loc o încălzire semnificativă, astfel încât, în perioada 30 septembrie – 4 octombrie, vremea va deveni caldă, cu o medie de 23…25 a temperaturilor maxime și în jurul a 12 grade a celor minime. Spre finalul perioadei de prognoză, atât valorile termice diurne, cât și cele nocturne, vor fi în scădere ușoară și treptată, spre maxime, în medie, de 18…19 grade şi minime în jurul a 8 grade, apropiindu-se astfel de valorile medii multianuale. Ploi de scurtă durată vor mai fi pe arii restrânse la începutul intervalului, iar ulterior probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai mare pe 4 şi 5 octombrie.

La muntwe, în primele 3 zile ale intervalului vremea va fi uşor mai rece decât în mod normal în ultima decadă a lunii septembrie, cu o medie a valorilor maxime de 8…10 grade şi a celor minime de aproximativ 2 grade. Ulterior, temperatura va fi în creştere, astfel încât, în perioada 30 septembrie – 04 octombrie, maximele diurne se vor situa în jurul valorii de 16 grade, iar minimele nocturne mediate pentru întreaga zonă montană va fi de 7…8 grade. După 5 octombrie, se estimează o scădere treptată a temperaturii aerului, spre medii ale valorilor maxime de 10…11 grade şi ale celor minime de aproximativ 4 grade. Precipitaţii pe arii restrânse se vor înregistra în primele 2 zile ale intervalului, iar ulterior probabilitatea de apariție a precipitaţiilor va fi mai mare după data de 3 octombrie.

Lăsați un comentariu