Sâmbătă 15 Iunie 2024, Actualizat acum 166 zile 12:00 am

 

FOTO! Agenții de poliție încadrați din sursă externă au depus jurământul de credință

Festivitate_1La sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui a avut loc, joi, festivitatea de depunere a jurământului de credință de către agenții de poliție încadrați direct.

La momentul festiv, Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui a fost reprezentat de domnul comisar șef Panțiru Gabriel Doru, desemnat inspector șef, de șefii de subunități, de șefii serviciilor de ordine publică, rutier și resurse umane, de reprezentanții organizațiilor sindicale și profesionale și de noii colegi care fac parte din structurile de ordine publică și poliție rutieră.
Pentru început, noilor polițiști le-a fost adresat un mesaj de bun venit la Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui.
Festivitate_2
Șeful inspectoratului le-a transmis mesaje de încurajare în cariera pe care și-au ales-o și le-a specificat faptul că acestă meseria implică multă responsabilitate, autoritate, putere de anticipare a evenimentelor, hotărâre, onestitate și încredere în puterea legii. Polițistul este obligat să respecte aceste valori astfel încât să atragă respectul comunității în care își desfășoară activitatea.Festivitate_3

Apoi, a urmat momentul solemn de depunere a jurământului de credință. Cu emoțiile specifice acestui moment, noii polițiști au jurat:
Să respecte Constituția,
Drepturile și libertățile fundamentale ale omului,
Să aplice în mod corect și fără părtinire legile țării,
Să îndeplinească cu răspundere și bună credință îndatoririle ce revin potrivit funcției,
Să păstreze secretul profesional.
După acest moment festiv, doi dintre noii polițiști au luat cuvântul și au exprimat emoțiile lor și ale colegilor din acest moment de referință în cariera lor.
În perioada următoare, polițiștii vor primi informații cu privire la misiunile și atribuțiile unităților în care își vor desfășura activitatea, li se vor prezenta zonele de competență unde vor acționa pentru menținerea ordinii și siguranței publice și vor face cunoștință cu viitorii colegi, care îi vor îndruma în carieră în perioada următoare.
De asemenea, vor lua la cunoștință de calendarul activităților în care vor fi angrenați și din care face parte cursul de iniţiere în cariera de poliţist cu durata de 3 luni, curs care va culmina cu un examen de absolvire.

Lăsați un comentariu