Marti 30 Aprilie 2024, Actualizat acum 120 zile 12:00 am

 

Pedeapsă maximă pentru vasluianul care şi-a înjunghiat cumnatele pentru că îi adăposteau soţia

Judecatoria VasluiLa un an de la atacul sângeros care a îngrozit opinia publică, judecătorii  vasluieni au pronunţat sentinţa în dosarul în care agresorul a fost judecat pentru tentativă de omor. 13 ani va sta după gratii bărbatul care, orbit de gelozie, a atacat cu un cuţit mai multe persoane care încercau să-l împiedice să ajungă la soţia ce îl părăsise.

Este cea mai aspră pedepsă pronunţată de magistraţii vasluieni în cazul tentativelor de omor, fiind maximum prevăzut de legea penală.  Judecătorii Tribunalul Vaslui a respins cererea avocaţilor lui Nicuşor Lica, din Codăeşti – acuzat de înjunghierea, în anul 2013, a două cumnate – de schimbare a încadrării juridice din tentativă la omor în două infracţiuni de loviri şi alte violenţe. Probatoriul administrat pe parcursul procesului şi mărturiile cutremurătoare ale celor care au asistat la atacul violent al bărbatului gelos pe soţia care l-a părăsise au cântărit esenţial în ecuaţia dosarului.

Judecătorii au dispus condamnarea lui Nica Licuşor  la zece ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor calificat şi, respectiv, doi ani pentru violare de domiciliu. În plus, au revocat beneficiul unei suspendări condiţionate a unei pedepse de trei ani de închisoare aplicate inculpatului pentru o infracţiune de lovituri cauzatoare de moarte, faptă comisă în urmă cu trei ani, acesta urmând să execute 13 ani de închisoare. Magistraţii l-au obligat pe Lica şi la plata unor daune morale şi materiale, în cuantum de 14.000 de lei, către cele două cumnate agresate. Pe tot parcursul procesului, Nicuşor Lica, susţinut de avocatul său, a declarat că, în momentul comiterii faptei, ar fi suferit o nebunie de moment, fiind extrem de tulburat, pe fondul unui consum exagerat de alcool. Acesta a insistat că nu ar fi urmărit să le facă vreun rău celor două cumnate, ci doar să-şi ia înapoi acasă soţia şi cele două fiice, care de cinci zile plecaseră de acasă din cauza neînţelegerilor. Incidentul care a dus la arestarea lui Nicuşor Lica s-a petrecut pe 9 martie anul trecut, chiar când agresorul împlinea 44 de ani. Părăsit de soţie şi cele două fiice, bărbatul, aflat într-o avansată stare de ebrietate, a mers la locuinţa unei cumnate, unde acestea se refugiaseră. În momentul în care a ajuns la locuinţa rudelor, Nicuşor Lica le-a înjunghiat pe cele două cumnate care i-au ieşit în întâmpinare. În încăpere se aflau mai mai multe persoane venite în vizită, printre care şi nouă copii, care au fugit îngroziţi.

Un bărbat aflat în încăpere a încercat să-l imobilizeze şi să-l dezarmeze, însă a fost tăiat la mâini. În cele din urmă însă, a reuşit să-i ia cuţitul.Nicuşor Lica a fugit, iar după ce a ieşit din locuinţă şi a sărit gardul împrejmuitor, şi-a tăiat venele de la o mână şi s-a înjunghiat în abdomen. Atât bărbatul, cât şi cele două femei au fost duşi la spital pentru îngrijiri medicale. În timpul procesului, soţia agresorului, angajată a Primăriei Codăeşti, nu a putut fi audiată până la capăt întrucât a leşinat în sala de judecată. Soţia lui Lica a declarat că, în 2010, tot pe fondul consumului de alcool, bărbatul i-a aruncat cu oala de mâncare opărită peste faţă şi corp, suferind leziuni grave. La începutul lunii martie anul trecut, s-a hotărât să îl părăsească după ce individul a ameninţat că o va decapita. Femeia îl reclamase în repetate rânduri la postul de poliţie local, fără a se lua vreo măsură împotriva sa. Inclusiv când se afla internat în spital, sub pază, Nicuşor Lica îşi teroriza cele două fiice, prin intermediul telefonului, păcălindu-le că se află în spatele lor şi le urmăreşte pas cu pas.

Citeste mai mult: adev.ro/n22j4g

 

 

Lăsați un comentariu