Marti 30 Aprilie 2024, Actualizat acum 120 zile 12:00 am

 

Autoturism de lux declarat furat descoperit de poliţiştii de frontieră vasluieni

Poliţiştii de frontieră vasluieni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit un autoturism de lux, in valoare de peste 90.000 de euro, care fusese declarat furat în aceeaşi zi.

Marţi, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, pentru efectuarea formalităţilor trecerii frontierei, pe sensul de ieşire în ţară, cetăţeanul elveţian H.T., în vârstă de 23 de ani, conducând un autoturism marca Mercedes-Benz S63AMG, înmatriculat în Germania. Tânărul era însoţit de cetăţeanul elveţian Elvis B., în vârstă de 30 de ani.

În urma verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noştri au constatat că pentru autoturismul în cauză este emisă o alertă din data de 03 iunie a.c., acesta figurând ca fiind bun căutat în vederea confiscării. Totodată, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că autoturismul aparţine unei firme de închirieri de autoturisme din Germania.

În legătură cu cele constatate, conducătorul auto a declarat că nu a avut cunoştinţă despre faptul că autoturismul figurează ca fiind furat, el trebuind doar să-l însoţească pe Elvis B. până în Republica Moldova unde urma să se întâlnească cu nişte prieteni.

Elvis B. a declarat că în data de 14 martie a.c. a închiriat autoturismul de la firma din Germania pentru o perioadă de un an, urmând să plătească suma de 2.000 euro, lunar.

„În cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, iar autoturismul, fabricat in anul 2009, în valoare de 410.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor”, se arată într-un comunicat al IPJ vaslui.

Lăsați un comentariu