Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

 

Suporteri din Vaslui amendaţi de jandarmi din Bacău

Jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău au aplicat măsuri sancţionatorii la meciul de fotbal dintre echipele C.S.M.S. IAŞI – F.C.VASLUI.

Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău a asigurat, joi, măsurile specifice de ordine şi siguranţă publică pe timpul desfăşurării partidei de fotbal dintre echipele  Club Sportiv Municipal Studenţesc Iaşi – F.C. Sporting Vaslui. Partida s-a desfăşurat pe stadionul de fotbal ”Emil Alexandrescu” din municipiul Iaşi.

Pe timpul desfăşurării accesului în stadion, jandarmii din cadrul dispozitivelor de prefiltrare au identificat patru tineri, suporteri ai echipei F.C. Sporting Vaslui care încercau să introducă în arena sportivă obiecte pirotehnice interzise de lege (petarde) .

Obiectele pirotehnice au fost ridicate de către jandarmi în vederea continuării cercetărilor, în cauză fiind întocmit dosar cu acte premergătoare sub aspectul comiterii unor fapte susceptibile infracţiunii de deţinere şi încercare de introducere în incinta arenei sportive, fără drept, de materiale pirotehnice (încălcarea prevederilor art. 35, din Legea 4 din 2008 republicată).

De asemenea, în incinta arenei sportive, pe baza probelor video, jandarmii au identificat un alt vasluian care a aruncat spre zona terenului de joc o petardă; pe numele acestuia a fost întocmit dosar cu acte premergătoare pentru încălcarea prevederilor art. 35, din Legea 4 din 2008 rep. (folosirea  în incinta arenei sportive fără drept  de materiale pirotehnice).

După terminarea meciului, jucătorii echipei F.C. Sporting Vaslui s-au îndreptat spre suporterii proprii moment în care aproximativ 15 suporteri s-au urcat pe gard,  o parte l-au escaladat către pista de atletism (fără a ajunge pe suprafaţa de joc), moment în care efectivele aflate în dispozitivul de intervenţie au reacţionat operativ, interzicând şi pătrunderea altor persoane. Cinci suporteri ai echipei au fost interceptaţi de către jandarmi şi identificaţi. Ei s-au ales cu dosare premergătoare sub aspectul comiterii unor fapte susceptibile infracţiunii de pătrundere sau încercare de a pătrunde , fără drept, pe suprafaţa de joc (încălcarea prevederilor art. 32 indice 1 din Legea 4 din 2008 republicată).

Lăsați un comentariu