Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

 

Zeci de abonaţi ai Gaz-Est au furat gaze să-şi încălzească piscinele

Peste 30 de abonaţi ai SC Gaz-Est SA Vaslui sunt cercetaţi de Serviciul de Investigaţii Criminale pentru furt. Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vaslui, aceştia au făcut modificări  la contoare şi au consumat cantităţi importante de gaze fără să plătească.

Metoda folosită consta în crearea unor orificii în mod artizanal în contoarele de gaz de către falşi angajaţi ai SC Gaz-Est SA Vaslui care, pentru a-şi acoperi urmele, resigilau aparatele de măsură fără a se observa modificările făcute.

Cei mai mulţi dintre cei cercetaţi sunt abonaţi din municipiul Huşi care au consumat gaze pentru încălzirea unor piscine, vile sau sere.

„În toate cele 31 de sesizări făcute de operatorul de gaze s-au dispus efectuarea unor expertize a contoarelor la laboratoarele specializate ale producătorului, verificări în urma cărora s-au confirmat modificările aduse aparatelor de măsură în vederea înregistrării unor consumuri mai mici. Rezultatele expertizelor au fost comunicate către societatea Gaz-Est SA Vaslui, societate care va calcula prejudiciul total creat în urma sustragerii de gaze din reţea„, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Mihaela Ştraub.

Lăsați un comentariu